På instagram skrev jag för några dagar sedan ett inlägg om mina mål för 2019. 

Jag har länge känt att jag vill sprida dansmatte ännu mer i vårt avlånga land. Jag vet att det är fler som undervisar, MEN (vad jag vet?) enbart danslärare. Liksom jag, som bokar upp ett dansmatte projekt med skapande skola pengar, lite sporadiskt då och då som ett happening.

I vår vill jag nå ut ännu mer till er lärare och pedagoger. Bli inte rädd för att ordet ”dans” finns med i benämningen. Det skulle lika gärna kunna heta rörelse matte, för det är precis det vi gör. Vi rör oss och lär matematik samtidigt. Det är väl ingen som undgått alla senaste rapporter som pekar på att vi rör oss alldeles för lite, både för våra kroppar men även för våra hjärnors skull. 

Därför vill jag nu rikta om dansmatten lite, det behöver inte (ska inte?) vara ett projekt som bara poppar upp lite då och då i klassrummet och sedan försvinner. Jag vill att det ska vara ett stående inslag i undervisningen.

”Lär med kroppen så det fastnar i knoppen” 

Jag vill spräcka hål på ramarna som finns i skolans värld, för att på så sätt nå fler elever. Skolan lever kvar i gammalt medan våra barn/elever har utvecklades och behöver något annat/nytt. Vi behöver individualisera skolan mer för att möta alla barns behov. Nu lever vi kvar i en skola som funnits i årtionde, den behöver uppdateras. Jag kan fortsätta i all oändlighet….

Känner du igen detta? Vill du förändra din undervisning? Är du nyfiken? Då är dessa fortbildningar och workshops något för dig. 

26/1 kommer det att vara en workshop på 4 timmar, med inriktning mot förskolelärare i Kållered. (läs mer om denna här.) 

9-10 Mars kommer det att vara en mer omfattande fortbildnings helg i Göteborg med mig och mina två gäster: speciallärare kollegan Elenor Vennström och Rawfood drottningen Bella Swärd från Rawgott, som kommer ge oss energi under hela helgen i form av nyttig mat och fika. 

Fortbildningen är för förstagången någonsin riktad mot grundskolelärare och kommer innehålla allt du behöver veta för att sätta igång med undervisningen direkt efter helgen. Det ingår även diplom och tillträde i en aktiv stängd Facebook grupp där vi bollar tips idéer för att hålla oss uppdaterade inom dansmattens värld. 

Har ni önskemål om fler städer jag kan besöka med mina kurser så hör jätte gärna av dig, jag letar just nu plats i Stockholm för en workshop redan i vår. 

Sagt om mina workshops:

”tack för en fantastisk eftermiddag!! Jag hade äran att vara en av deltagarna hos dig idag <3 jag kommer hem fulltankad med glädje och inspiration <3 alla som arbetar med barn och ungdomar borde verkligen gå denna inspirationskurs. Så tacksam” –Monica, Halmstad 2018.

Vill du ha mer information om vad dansmatte kan vara så har jag en live lektion från min facebook sida, nu på torsdag den 17/1 kl:9.00. Välkomna att medverka på den för att få en bättre bild.

Från min senaste workshop i Halmstad.

Kommentera